donderdag 14 augustus 2014

Recept - Loempia's met rauwe groentjes & sweet chili dressing

Als lichte lunch vanmiddag maakte ik deze loempia's klaar.  Je kan deze zowel koud als warm eten.
Ook gemakkelijk wanneer je de restjes in je koelkast wil opwerken, want je kan in deze loempia's zowat alle groenten verwerken.
Wat gebruikte ik voor deze rijstrolletjes?

Ingrediënten (voor twee personen):

Voor de loempia's:
- rijstvellen (koop je in de supermarkt of Oosterse winkel)
- wortel
- gele paprika
- enkele radijsjes
- witte kool
- prei
- rode ui
- verse muntblaadjes, fijngesneden

Voor de dressing:
- 3 tl sweet chili saus
- 2 tl vissaus
- 2 tl rijstazijn
- fijngeraspte gember (ongeveer 1cm)

Bereiding:

Snij alle groenten in jullienne en doe samen in een kommetje. Leg één voor één de rijstvellen in een pan met warm water gedurende telkens dertig seconden. Haal het rijstvel uit de pan en leg op een propere keukenhanddoek. Leg op het uiteinde van het rijstvel de groentenmengeling en werk af met fijngesneden munt. Plooi de loempia op tot wanneer de groenten helemaal ingesloten zitten en plooi dan de buitenzijden naar binnen. Rol vervolgens het rijstvel helemaal dicht zodat je een mooi pakketje krijgt. Maak de dressing: doe de chilisaus, vissaus en rijstazijn bij elkaar en werk af met de gember. Alles goed roeren en over de loempia's dresseren.

Tip: je kunt deze loempia's ook bakken in de wok met kokosolie (= heel lekker!)

x

Girl Gone Gluten Free






Geen opmerkingen:

Een reactie posten