zaterdag 30 augustus 2014

Recept - Gevulde courgettebootjes

Deze schattige bootjes zijn gebaseerd op een recept van Rens Kroes, een Nederlandse foodie die onlangs haar boek 'Powerfood' uitbracht. Ik ben enorme fan van haar recepten, omdat ze gemakkelijk zijn en lekker. Ze zijn niet altijd glutenvrij, maar dat kan je gemakkelijk aanpassen door bepaalde ingrediënten te veranderen of weg te laten.

Ingrediënten (voor twee personen):

- 1 à 2 kipfilets, in kleine stukjes
- 2 courgettes
- 1/2 gele ajuin
- 1 romatomaat
- spinazie (vers of uit de diepvries)
- beetje geitenkaas (bvb. Chavroux)
- Parijse champignons (ongeveer vier grote)
- paprikapoeder
- currypoeder
- enkele blaadjes verse basilicum
- peper & zout
- kokosolie

Bereiding:

Snij de courgettes doormidden, haal het vruchtvlees eruit en snij dit fijn. Leg de uitgeholde courgettes in een voorverwarmde oven op 180°C voor een tiental minuten of verwarm in een koekenpan tot de helften zacht worden. Je kunt de courgette ook puur decoratief gebruiken en dan houd je de helften gewoon apart. Snij de ajuin, tomaat en champignons in brunoise en stoof alles aan in wat kokosolie (voeg de tomaat als laatste toe en laat even meesudderen). Kruid met peper en zout. Bak de stukjes kip en bestrooi met wat currypoeder. Stoof eveneens de spinazie en pureer in de blender (of als je diepvries spinazie gebruikt: verwarm deze op een zacht vuurtje). Voeg bij de spinazie een beetje geitenkaas totdat deze smelt. Vul de courgettebootjes eerst met het spinaziemengsel, nadien met de groenten en eindig met de kipstukjes. Afwerken met een draai van de pepermolen, paprikapoeder en enkele blaadjes basilicum. 

x

Girl Gone Gluten Free

Geen opmerkingen:

Een reactie posten