vrijdag 15 augustus 2014

Recept - Amandelkoekjes

Deze koekjes zijn niet alleen heel gezond, ze zijn ook nog eens super lekker! Je proeft niet eens dat ze zonder bloem zijn klaargemaakt. 
Zeker het proberen waard!

Ingrediënten (voor zes grote of twaalf kleine koekjes):

- 200 g amandelmeel (kocht ik in Albert Heijn, maar kun je ook zelf doen: amandelen malen in de blender tot alles verpulverd is).
- 2 eiwitten
- 1/2 el cacaopoeder (kocht ik eveneens in Albert Heijn)
- een handje amandelen
- een halve hand sesamzaadjes 
- beetje agavesiroop (of honing)
- 4 el kokosolie 
- beetje hazelnoten
- honing

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150°C. Doe het amandelmeel samen met de kokosolie en het cacaopoeder in een blender en mix fijn. Doe er het handje noten, de sesamzaadjes en de agavesiroop bij en mix nog even door. Let op dat de amandelen niet helemaal verpulveren zodat je nog stukjes hebt wanneer je de koekjes hebt gebakken. Klop terwijl de eiwitten stijf met een staafmixer of met de hand. Doe het amandelbeslag in een mengkom en spatel er de eiwitten onder. Neem een raster uit de oven en leg er een bakpapier op. Maak koekjes van het beslag en leg ze genoeg verwijderd van elkaar op het raster. Zet gedurende 30 minuten in de oven op 150°C en laat nadien even afkoelen alvorens ze op te eten. Lekker met grof gesneden hazelnootjes en honing als topping

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten