zondag 18 januari 2015

Recept - Courgetteburgers met een yoghurtdip met munt & dille

Met deze veggieburgers kun je enorm veel variëren. Je kan er kaas aan toevoegen of andere groentjes gebruiken, enzovoort. Ik koos vandaag voor courgetteburgers met een fris sausje van munt en dille.
Als je niet zo'n fan bent van deze kruiden, kun je ook basilicum gebruiken of peterselie. 

Ingrediënten (voor minstens tien kleine burgers):
Voor de burgers:
- 2 courgetten
- 1 eitje
- 1 handje amandelmeel (of havermoutmeel)
- 1 handje gemalen Parmezaanse kaas
- 1/2 pakje fetakaas, in kleine stukjes verbrokkeld
- 1 handje fijngesneden dille 
- 1 handje fijngesneden munt
- sap van 1/2 limoentje
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- kokosolie

Voor de saus:
- 100g Griekse yoghurt
- 1 handje fijngesneden dille
- 1 handje fijngesneden munt
- sap van 1/2 limoentje
- 1 teentje look, geperst
- enkele eetlepels olijfolie
- peper en zout

Bereiding:
Neem een grote mengkom en klut er een eitje in los. Schil en snij de courgettes  en rasp deze boven een apart kommetje. Laat eventueel nadien uitlekken in een vergiet of leg de courgetterasp in een propere keukenhanddoek en knijp het overtollige vocht eruit. Voeg de courgette toe aan het ei en voeg de Parmezaan, de feta, alle kruiden, de olie en het sap van een half limoentje toe. Meng alles grondig en voeg dan het amandelmeel toe. Meng alles een laatste keer goed onder elkaar en kruid, indien nodig, een beetje bij met peper en zout. Maak dan het sausje: doe alle ingrediënten in een kommetje en meng alles onder elkaar. Verhit een pan op het vuur en voeg een klontje kokosolie toe. Wanneer de pan goed warm is, voeg je een lepel van het courgettebeslag toe en bak je de burgers om en om tot ze goudbruin zien. Serveer op een mooi bord samen met de munt-dillesaus.

Tip: Om gelijke burgers te bekomen, stak ik de koekjes uit met een dresseerring. 
Tip: Indien je merkt dat je beslag te lopend is, kun je altijd een beetje amandelmeel toevoegen. Zo krijg je mooie vaste groentenburgers.

x

Girl Gone Gluten Free

Geen opmerkingen:

Een reactie posten