zondag 11 januari 2015

Recept - Ricotta fritters met tomatensaus en spinazie & een knolseldersalade

Dit is een echte aanrader! Ik maakte vanmiddag ricottakoekjes en ze waren een echte smaakbom. Ricotta past perfect bij spinazie en die verwerkte ik in mijn tomatensaus. Verder maakte ik een fris slaatje met knolselder, rozijnen en munt. Heerlijk in combinatie met dit zuiders gerecht. Probeer het zeker eens! Het ziet er ingewikkelder uit dan dat het is. Ik geloof dat je er maar een kwartiertje mee bezig bent.

Ingrediënten (voor twee personen):
Voor de fritters:
- 250g ricotta
- 1 ei
- 1el kikkererwtenbloem
- 40g geraspte parmezaanse kaas
- 1tl nootmuskaat
- zeste van 1 limoen
- scheutje balsamicoazijn of -crème
- peper & zout
- 2tl olijfolie
- kokosolie

Voor de tomatensaus:
- 150g verse jonge spinazie
- 500ml gezeefde tomatensaus (biologisch, zonder toegevoegde suikers of gemodificeerd maïszetmeel!) of passata gaat ook
- 1 teentje knoflook, geperst
- een handje gevulde groene olijven met paprika, gehalveerd
- een handje basilicumblaadjes
- peper & zout
- een beetje pikante olijfolie

Voor het slaatje:
- 1/2 zakje knolselder (koop je kant-en-klaar in Carrefour)
- een handje rozijnen
- enkele blaadjes munt, fijngesneden
- een beetje slaolie
- een scheut witte wijnazijn

Bereiding:
Maak de tomatensaus: doe de olijfolie in een kookpot en doe er de spinazie in. Stoof even aan en kruid met peper en zout. Voeg het teentje look toe, de olijven en nadien de saus. Laat een tiental minuten op een zacht vuur garen en voeg dan de basilicum toe. Kruid, indien nodig, bij met peper.
Maak het slaatje: doe de knolselder in een schaaltje en voeg de rozijnen en munt toe. Voeg de olie en de witte wijnazijn toe en meng alles goed. Bereid dan de fritters voor: neem een mengkom en doe er de ricotta in, samen met de parmezaan. Voeg een eitje toe en kluts het onder de kaas. Doe er de bloem bij en meng alles nog een keer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Rasp de zeste van een limoentje bij het geheel en doe er een scheutje balsamicocrème en olijfolie bij. Vorm quenelles (doe je met twee lepels) en bak ze om en om in een pan met flink wat kokosolie tot ze goudbruin zien.
Neem een tajine of andere schaal en doe er de tomatensaus in. Voeg de fritters toe en werk af met enkele blaadjes basilicum. Serveer samen met het slaatje.

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten