zondag 4 januari 2015

Recept - Salade van gegrilde haloumi, groene groenten en citroenmelisse

Wil je de zomer op je bord? Dan is dit slaatje een echte aanrader. Bovendien is deze gezonde lunch in een mum van tijd klaar. De groentjes gewoon even aanstoven, de kaas grillen en de nootjes aankleuren. In no time klaar dus! 

Ingrediënten (voor twee personen):
- 1 pakje haloumikaas (vind je in Delhaize)
- 1/2 courgette
- 3 à 4 handjes verse jonge spinazieblaadjes
- 1 handje pijnboompitten
- enkele blaadjes citroenmelisse, fijngesneden
- peper
- olijfolie

Bereiding:
Was de spinazieblaadjes grondig en laat even uitlekken. Stoof aan in een beetje olijfolie (of kokosolie) en laat nadien nogmaals uitlekken. Schil de courgette en snij deze in schijfjes met een dunschiller. Stoof deze eveneens even aan in wat olie en laat uitlekken. Snij de haloumi in reepjes en gril ze in een grillpan zonder vetstof toe te voegen. Zo krijg je het mooie korstje dat je wil bekomen. Bak de kaas om en om. Rooster tot slot de pijnboompitten in een pannetje zonder vetstof tot ze mooi aankleuren. Neem een bord, dresseer er eerst de spinazie op met daarna de courgette, pijnboompitten, citroenmelisse en tot slot de kaas. Kruid het geheel met peper.

Tip: Haloumi is al heel zout van zichzelf, dus dit gerechtje heeft absoluut geen zout nodig!
Tip: Je kan voor dit gerecht ook munt gebruiken in plaats van citroenmelisse. Ook lekker met een beetje limoensap ter afwerking.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten