zondag 4 januari 2015

Recept - Frittata met verse tomaten, mozzarella en basilicum

Ik hou van frittata!! Dit eiergerecht geeft je veel energie en het is erg voedzaam. Ideaal als lunch of als licht avondmaal in combinatie met een lekker fris slaatje erbij. Je kunt eindeloos variëren met frittata's: the Italian way, zoals ik nu deed bijvoorbeeld. Maar je kan er ook één maken met geitenkaas en spinazie, eentje met chorizo of spekjes voor de vleesliefhebbers, enzovoort. Het is eigenlijk een quiche zonder korst. Dus gezonder en lichter verteerbaar!

Ingrediënten (voor één frittata):
- 5 eieren (naargelang de grootte: vier grote eieren, vijf kleine eitjes)
- een handje jonge spinazieblaadjes
- één grote tomaat
- een handje verse basilicum
- een handje gemalen emmentalerkaas of gruyère
- 100g mozzarella, in schijfjes
- peper & zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C. Neem een grote mengkom en klop er de eitjes in los. Voeg de gemalen kaas toe en meng alles goed. Neem een bakvorm en leg er een bakpapiertje in. Stort het ei-kaasmengsel erin en voeg de gewassen blaadjes spinazie toe. Schik de mozzarella op de spinazie en leg er dan enkele blaadjes basilicum over. Was de tomaat en snij in dunne schijven. Werk de frittata af met de tomatenringen en kruid met peper en zout. Zet in de oven op 160°C gedurende een veertigtal minuten.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten