donderdag 12 februari 2015

Recept - Love fish met erwtjes, een fris witloofslaatje & homemade knolselderfrietjes

Skrei of winterkabeljauw is een typisch visje dat je nu in de supermarkt vindt. Deze witte vis wordt ook wel 'Love fish' genoemd, omdat het rond deze periode vooral verkocht wordt en dus ook met Valentijn. Skrei is stevig van textuur en mooi wit van kleur. Je kan er heerlijke gerechtjes mee bereiden, net zoals met kabeljauw. Zeker proberen dus en in combinatie met gezonde groentefrietjes en een slaatje is dit perfect geschikt als licht diner.

Ingrediënten (voor twee personen):
- twee grote skreifilets
-  200g doperwtjes
- 1 sjalotje
- 1 stronkje witloof
- 1 ei
- 1/2 Jonagold appel
- 1/2 knolselder
- kokosolie
- sla-olie
- 1 el mayonaise
- peper & zeezout

Bereiding:
Maak eerst het witloofslaatje: kook een ei (tussen zacht- en hardgekookt), pel het en snij het in stukjes. Schil een appel en snij eveneens in stukjes. Was het stronkje witloof en snij fijn. Voeg alles samen, kruid met peper en zeezout en voeg een beetje mayonaise en sla-olie toe. Meng alles goed onder elkaar en zet apart.
Maak dan de knolselderfrietjes. Schil de knolselder en snij plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Snij uit iedere plak frietjes (net zoals bij aardappelen) en kook ze ongeveer vijf minuten in kokend water. Bak ze daarna goudbruin in een wokpan waar je een flinke schep kokosolie in hebt verhit. Laat de frietjes uitlekken op een stuk keukenpapier.
Maak terwijl de erwtjes. Snipper een sjalot fijn en stoof aan in een beetje kokosolie. Voeg de erwtjes toe en een schep van het kookwater van de knolselder. Laat uitkoken en kruid met een beetje zout.
Kruid de vis met peper en zeezout en bak om en om gaar in kokosolie.
Neem een bord en neem een dresseerring. Schik er de erwtjes in en leg er nadien een stuk vis op. Vul nadien één schaaltje met de witloofsalade en een ander schaaltje met de knolselderfrietjes.

x

Girl Gone Gluten Free




2 opmerkingen:

  1. Ik kreeg de frietjes niet goudbruin en ook niet krokant. Heb je een tip? Ze waren wel lekker ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze worden sowieso niet even krokant als echte frietjes, maar als je ze in de oven bakt op een plaat met een beetje olie over, worden ze wel krokanter dan in de wok. Maar ik heb dat toen in de wok gebakken omdat ik niet veel tijd had :)xx

    BeantwoordenVerwijderen