maandag 2 februari 2015

Recept - Gezonde New Yorker Cookies

Zin in een lekker, maar gezond tussendoortje? Deze koekjes waren overheerlijk!
Zeker om van te smullen wanneer ze nog een beetje warm zijn en de chocolade nog lopend is.

Ingrediënten (voor ongeveer twaalf koekjes):
- 250g hazelnootpoeder (kocht ik in de SIMA in Mechelen, maar vind je ook in andere winkels)
- 1tl bakpoeder (glutenvrije koop je in Bioplanet)
- 1el rauw cacaopoeder
- 1 à 2 eieren (ik gebruikte twee kleine eitjes)
- 200g kokosolie, gesmolten
- een handje hazelnoten, grofgehakt
- 100g pure chocolade (of als je echt gezond wilt: enkel met alleen het cacaopoeder)
- 1 vanillestokje
- 50g honing
- een snufje zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C. Neem een grote mengkom en doe er het hazelnootpoeder in. Voeg het bakpoeder toe en het rauw cacaopoeder. Meng alles onder elkaar en kluts er de eitjes bij. Smelt nu de kokosolie (of als je liever boter gebruikt, smelt dan de boter) en voeg toe aan het deeg. Spatel alles goed onder elkaar en kruid met een beetje zout. Haal het vanillestokje leeg door de vanille uit het stokje te schrapen met een scherp mespunt en voeg toe aan de mengkom. Snij de chocolade en de helft van de hazelnoten in kleine stukjes en voeg eveneens toe. Om een zoete smaak aan de koekjes te geven, voeg je tot slot nog de honing toe alvorens alles nog een keer grondig te mengen onder elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm balletjes van het deeg. Duw ieder balletje plat op de bakplaat zodat je dunne koekjes bekomt. Bak de koekjes een half uurtje op 170°C en laat afkoelen. Werk af met grofgesneden hazelnootjes.

Tip: Je kunt hazelnootpoeder ook zelf maken door hazelnoten in de hakmolen fijn te malen.

x

Girl Gone Gluten Free






Geen opmerkingen:

Een reactie posten