maandag 16 februari 2015

Recept - Gemakkelijk ovenschoteltje met spinazie, quorn & feta

Heb je niet veel tijd of heb je, zoals ik, niet zoveel meer in huis na het weekend? Dan is dit een ideaal, snel en gezond gerecht om klaar te maken. Je hebt eigenlijk maar een aantal ingrediënten nodig en je kan de spinazie bijvoorbeeld ook vervangen door aubergine.

Ingrediënten (voor 1 schoteltje):
- een half bakje Italiaanse quornblokjes (kijk altijd even na of het glutenvrij is)
- 150g verse jonge spinazie
- 100g fetakaas
- passata (ik gebruik biologische passata, dus gewoon gezeefde tomaten)
- een sjalotje
- kruiden zoals oregano, basilicum
- kokosolie
- peper en zeezout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper een sjalotje fijn en verwarm met een beetje kokosolie in een pan. Stoof aan tot de ajuin glazig is en voeg dan de passata toe. Verwarm op een zacht vuur en kruid met peper en zout. Bak de quornblokjes gedurende vier minuten tot ze goed gaar zijn en zet opzij. Was de spinazie en laat uitlekken. Stoof nadien aan in een beetje kokosolie en laat uitlekken in een vergiet. Neem een ovenschaaltje en leg er eerst een laag quornblokjes in. Bedek met de spinazie en overgiet dan met de saus. Werk af met fetakaas, oregano, peper en zeezout en zet gedurende een kwartier in de oven op grillstand.

x

Girl Gone Gluten Free



2 opmerkingen:

  1. voor hoeveel personen zijn je gerechtjes voorzien?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het staat er altijd bij. Dit is voor een klein ovenschaaltje, zoals je ziet op de foto. Voor twee personen moet je de hoeveelheden ongeveer maal twee doen. Dus een heel bakje quorn voor twee personen enz. Groetjes en bedankt voor je interesse in m'n blog!

    BeantwoordenVerwijderen