zaterdag 28 februari 2015

Recept - Bananenpancakes met gekarameliseerde appeltjes en blauwe bessen

Het recept van mijn banana pancakes had ik al eens gepost, maar in combinatie met lekkere zoete appeltjes smaken ze nog tien keer beter! Ik maakte ze uiteraard op een gezonde manier zoeter, door de stukjes appel te karameliseren in kokosbloesemsuiker. Heerlijk! Zeker eens proberen dus!

Ingrediënten (voor twee personen):
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 3 Jonagold appels
- bakje blauwe bessen
- rode bessen
- kokosolie
- kokosbloesemsuiker

Bereiding:
Prak de bananen fijn met een pureestamper en voeg de eieren toe. Mix met een vork tot je een mooi beslag krijgt. Neem een koekenpan en verwarm er een klontje kokosolie in. Neem een iets grotere dresseerring en zet deze in de pan. Giet daarin een laagje van het pannenkoekenmengsel in en laat garen. Neem de dresseerring van het pannenkoekje en draai deze om met een spatel. Laat de pannenkoekjes steeds om en om garen en hou ze warm tussen twee borden. Schil en snij de appeltjes in stukken en bak deze in kokosolie in een kleine koekenpan. Voeg een grote eetlepel kokosbloesemsuiker toe en laat de appels op een matig vuurtje karameliseren. Spoel de bessen onder koud water. Neem een bord en leg er eerst de pancakes op die je dan bedekt met een laagje van de appelstukjes. Werk af met rode en blauwe bessen en je ontbijt is klaar!

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten