donderdag 26 februari 2015

Recept - Salade van geschaafde bloemkool met radicchio, walnoten en dadels

Superlekker, dit slaatje! Ik maakte het klaar voor een opname in de studio van TV Limburg. Een hele leuke ervaring en goede reclame voor mijn pas uitgekomen boek Gelukkig Glutenvrij. De reacties zijn allemaal zo ontzettend tof, vandaar dat ik jullie via deze weg nog eens wil bedanken!!

Ingrediënten (voor een grote schaal - ongeveer vier personen):
- 1 bloemkool
- 1 radicchio (rode sla)
- 1 handje dadels
- 2 handjes walnoten
- 2 stengels groene selder
- 1 granaatappel
- 1/4 bussel verse munt
- 1/4 bussel verse bladpeterselie
- rode besjes
- sap van 1 citroen
- sla-olie
- peper en zeezout

Bereiding:
Snij het groen van de bloemkool weg en haal de roosjes van elkaar. Schaaf de roosjes in dunne plakjes met een mandoline of rasp (ik gebruikte een mandoline op 0,75cm dikte). Was de selder en snij twee stengels in fijne stukjes. Was de radicchio en snij grof. Hak de walnoten grof, snij de dadels in fijne reepjes en voeg deze samen met de bloemkool, selder en radicchio bij elkaar in een mengkom. Hak de kruiden fijn en voeg deze eveneens toe. Kruid met peper en zeezout. Voeg olijfolie of sla-olie toe en het sap van een citroen en meng alles goed onder elkaar. Schik de salade op een mooi bord of een grote schaal en werk af met rode besjes en de granaatappel. Deze laatste snij je eerst doormidden en nadien verwijder je de pitjes, die je gebruikt voor de salade.

Tip: Hoe je een granaatappel op de correcte manier openmaakt en hoe je de pitjes verwijdert, zie je hier heel gemakkelijk uitgelegd: https://www.youtube.com/watch?v=znJgWpk71ZQ
Tip: Ook lekker met een yoghurtdressing en met fetakaas!

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten