zaterdag 7 februari 2015

Recept - Salade met mozzarella, zongedroogde tomaatjes, groene pesto & bloedappelsien

Bloedappelsien is echt één van mijn favorieten op dit moment! Het is dan ook een typische fruitsoort voor dit seizoen, vandaar de nog betere smaak. Je kunt bloedappelsien persen, maar ook zo eten of verwerken in een slaatje. Ik koos voor de laatste optie en maakte een lekkere lunch klaar met groene pesto, tomaatjes, rucola, zonnebloemzaden, mozzarella en niet te vergeten: bloedappelsien. Al zag de mijne er nu niet zo bloederig rood uit :).

Ingrediënten (voor een salade):
- handje rucola
- handje krulandijvie
- enkele zongedroogde tomaatjes
- enkele kerstomaatjes
- ongeveer 6 à 7 bolletjes mozzarella
- half handje zonnebloemzaden
- 1 bloedappelsien
- olijfolie
- handje pijnboompitten
- 1/2 potje verse basilicum
- 1/2 teentje look
- peper en zout
- balsamicocrème
- enkele blaadjes verse basilicum

Bereiding:
Was de sla en laat uitlekken. Dresseer op een bord. Was en snij de tomaatjes in vieren en leg ze bij de sla. Herhaal dezelfde snijtechniek voor de mozzarella. Strooi de zaden over het slaatje en schil de bloedappelsien. Snij in partjes en voeg toe aan het slaatje. Maak de pesto: doe de basilicum, samen met de pijnboompitten en het gepeld teentje look in de hakmolen en mix fijn. Voeg olijfolie toe tot je een mooi lopende pesto krijgt (voor dit slaatje is het misschien zelfs beter dat je een kruidenolie bekomt, dus iets lopender dan pesto). Kruid de pesto met peper en zout en meng alles goed. Dresseer over de salade en werk af met enkele blaadjes basilicum en toefjes balsamicocrème. 

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten