donderdag 12 maart 2015

Recept - Bananencake met rauwe cacao

Een plakje hiervan smaakt heerlijk als ontbijt, maar kan ook perfect dienen als snack of dessert. Ik maak vaak varianten op bananenbrood. Deze keer werd het meer een cake en vorige week had mijn bananencreatie meer weg van een brownie. In eender welke vorm, is bananenbrood een stuk gezonder, maar gewoon ook heel erg lekker! Probeer zeker deze 'chocoladecake' eens!

Ingrediënten (voor één cakevorm):
- 200g amandelpoeder (of gemalen amandelen)
- 50g havermout (optioneel)
- 2 eitjes
- 2 grote, rijpe bananen
- scheutje soja amandelmelk
- 2el rauw cacaopoeder
- 1el kokosbloesemsuiker
- handje hazelnoten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Mix de amandelen en de havermout tot bloem en voeg samen in een mengkom. Mix de eitjes, samen met de bananen en de melk en voeg het mengsel nadien toe aan de droge massa. Voeg het cacaopoeder en de kokosbloesemsuiker toe en mix alles goed. Hak de nootjes grof en meng deze eveneens onder het beslag. Bedek een bakvorm met een bakpapiertje en giet het beslag in de vorm. Zet gedurende een uur in de oven. De cake is klaar wanneer je er een tandenstoker in prikt die er zonder beslag weer uitkomt. 

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten