dinsdag 10 maart 2015

Recept - Mmmmmuffins

Heb je zin in zoet, maar wil je geen schuldgevoel overhouden aan het eten van pure suikerbommen? Ik ken het gevoel en zeker nu ik zwanger ben, heb ik soms echt zin in koekjes en gebak. Hiervoor zocht ik een lekker en gezond alternatief. Deze muffins maak je in een handomdraai en geven je een voldaan gevoel. Ook ideaal dus als ontbijt in combinatie met wat fruit. Bovendien heb je absoluut niet veel ingrediënten nodig voor deze yummy snack

Ingrediënten (voor zes muffins):
- 100g hazelnootpoeder (of gemalen hazelnoten)
- 50g havermout
- 1 à 2 eitjes
- 100g pure chocolade (boven de 70% is prima!)
- handje hazelnoten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Mix de havermoutvlokken en hazelnoten tot bloem. Meng er een eitje onder (indien nodig twee kleine eitjes) en voeg de chocolade en hazelnoten, die je eerst in kleine stukjes snijdt, toe. Als alles goed vermengd is, vul je een muffinvorm met het mengsel. Gebruik bakpapier om de muffinvorm te bedekken of siliconenvormpjes. Bak de muffins gedurende een half uurtje en laat nadien even afkoelen.

x

Girl Gone Gluten Free









Geen opmerkingen:

Een reactie posten