maandag 23 maart 2015

Recept - Heerlijke taart met blauwe bessen

Deze taart maakte ik voor mijn workshop in Standaard Boekhandel Tremelo. Gemakkelijk om te maken, lekker luchtig en helemaal niet zwaar! Bovendien bevat deze lekkernij geen vetstof!! 
Voor deze taart gebruikte ik amandelpoeder in plaats van traditionele bloem, maar je kan ook gebruik maken van boekweitmeel, hazelnootpoeder of gemixte havermout. 

Ingrediënten (voor één taart):
- 1 banaan
- +-100ml amandelmelk (ongesuikerd - van Alpro Soja)
- 250g amandelpoeder
- 2 à 3 eieren
- 125g blauwe bessen
- 2 el honing
- zakje glutenvrij bakpoeder
- snufje zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C. Mix de banaan tot een puree en voeg deze samen met de melk bij het amandelpoeder in een grote mengkom. Voeg de eieren toe en kluts ze goed onder het mengsel. Doe de blauwe bessen bij het deeg en voeg de honing toe. Meng alles voorzichtig. Kruid met een snufje zout, doe er het bakpoeder bij en mix een laatste keer. Neem een taartvorm en bedek deze met een bakpapiertje. Doe het mengsel in de bakvorm en zet in de oven gedurende 50 minuten op 200°C.
De taart is gaar wanneer je er met een tandenstoker in kunt prikken die er zonder deeg weer uitkomt. 

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten