donderdag 5 maart 2015

Recept - Gezonde pizza met rucola, mozzarella & pesto

Je kunt veel experimenteren met glutenvrij deeg. Ik probeerde al pizza met broccoli als bodem: http://thenextbestdiet.blogspot.be/search?q=pizza Dezelfde manier hanteer je bij het maken van een bloemkoolpizza. Ook maakte ik deeg van maïsmeel en deze keer gebruikte ik kikkererwtenmeel. 
Je kan deze bodem op twee manieren bereiden: enerzijds kan je het meel mengen met het water en het voor enkele uren laten staan tot het een papje wordt en dan afbakken in de oven. Anderzijds kun je de snellere techniek hanteren, eentje waarvan ik voorstander ben, maar waarvoor je wel een beetje 'skills' nodig hebt. Niet getreurd als je bodem eens mislukt, dat is bij mij ook gebeurd! Gewoon genoeg oefenen en eens je de perfecte manier hebt gevonden, smul je voortaan iedere keer zorgeloos van een lekkere pizza!

Ingrediënten (voor drie à vier personen):
- 125g kikkererwtenmeel
- 350ml water
- 2el olijfolie
- snufje zout
- kokosolie

Beleg naar eigen smaak, ik gebruikte:
- tomatenpuree
- twee bolletjes mozzarella
- half zongedroogde tomaatjes
- enkele plakjes aubergine
- handje geroosterde pijnboompitten
- rucola
- verse basilicum
- oregano
- pikante olie

Bereiding: 
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het pizzadeeg: Doe het meel in een kom, voeg het water toe en meng met een garde. Voeg de olijfolie en het zout toe en klop nog eens goed door. Verhit een heel klein klontje kokosolie in een pan en voeg het mengsel toe. Roer goed door zodat het deeg niet komt vast te zitten aan de bodem. Breng al roerend aan de kook tot het een papje wordt. Giet dit mengsel in een bakvorm die je eerst bekleed hebt met bakpapier. Zet een half uurtje in de oven totdat je deeg lichtbruin wordt. Haal het deeg er vervolgens uit en beleg naar eigen smaak. Ik gebruikte eerst een beetje tomatenpuree met als topping schijfjes aubergine, mozzarella, pesto, geroosterde pijnboompitten, basilicum, oregano, zongedroogde tomaatjes en een beetje pikante olie. Maar je kan er natuurlijk ook een Pizza Funghi of Pizza Quattro Stagioni van maken. Zet de pizza nog een kwartiertje in de oven van zodra het beleg erop ligt. Leg er de laatste vijf minuten de rucola op zodat deze niet te hard meegaart. Nadien uit de oven halen en smullen maar!

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten