maandag 23 maart 2015

Recept - Zadencrackers met homemade wortelhummus

Ik stond afgelopen weekend in de Standaard Boekhandel van Tremelo waar ik mijn boek voorstelde en enkele hapjes voorschotelde. Ik maakte glutenvrije wafeltjes, een amandeltaart met blauwe bessen, blini's van kikkererwtenmeel met zachte geitenkaas en komkommer en tot slot crackers met een heerlijke hummus van wortel. Als je interesse hebt om ook eens langs te komen in een SB, dan is deze zaterdag je kans. Dan sta ik in de namiddag in Standaard Boekhandel Mechelen. Je bent dus welkom om je vragen te komen stellen en te proeven van enkele gezonde appetizers.
Hieronder vind je het recept voor de crackers met hummus, het recept van de taart post ik eveneens op Girl Gone Gluten Free!


Ingrediënten (voor een doosje crackers en hummus voor meer dan 6 personen):
Voor de crackers:
- handje sesamzaadjes
- handje lijnzaad
- handje hennepzaad
- handje pompoenpitten
- handje zonnebloemzaden
- 2 eieren
- beetje olijfolie
- beetje zeezout

Voor de hummus:
- 3 wortels
- 200g kikkererwten (uit blik of zelf te weken)
- 1 teentje look, geperst
- een klein bosje koriander
- sap van 1/2 citroen
- olijfolie
- 1tl komijn
- 1tl kurkuma
- 1tl kaneel
- 1tl chilipoeder
- zeezout & peper

Bereiding:
Schil de wortels en snij ze in stukjes. Kook de wortels gedurende twintig minuten gaar in gezouten water. Verwarm de oven voor op 200°C. Neem een mengkom en doe er alle zaadjes voor de crackers in. Voeg twee eieren toe en kluts ze onder het zadenmengsel. Kruid met zout en voeg een scheutje olijfolie toe. Meng alles en stort het uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet gedurende 25 minuten in de oven op 180°C. Maak intussen de hummus. Neem een hakmolentje en mix er eerst de uitgelekte kikkererwten in. Voeg een scheutje olijfolie toe en de wortels. Mix tot een glad geheel en voeg dan alle andere kruiden, het sap van de citroen en de look toe. Werk de hummus af met enkele blaadjes verse koriander en serveer samen met de crackers.

Tip: de crackers zijn ook heerlijk om bij een soepje te serveren!

x

Girl Gone Gluten Free





Geen opmerkingen:

Een reactie posten