donderdag 2 april 2015

Recept - Chocoladepannenkoekjes met banaan en appelsien

Ik wilde eens een ander smaakje in mijn ontbijt en sinds ik zwanger ben, heb ik wel meer zin in chocolade. Een gezond alternatief? Deze pannenkoekjes met rauwe cacao. Superlekker!
En in combinatie met appelsien en banaan smaken ze nog beter.

Ingrediënten (voor vier pannenkoekjes):
- 2 bananen
- 1 ei
- 1el rauw cacaopoeder (vind je in Bioplanet, Albert Heijn en in andere biowinkels)
- 1el honing
- 1 scheutje amandelmelk
- 2el boekweitmeel
- klontje kokosolie
- 1 appelsien
- amandelschilfers, gojibessen en chiazaad ter afwerking (optioneel)

Bereiding:
Neem een grote mengkom en pureer er één banaan in. Kluts het eitje eronder en voeg het boekweitmeel, de amandelmelk, het cacaopoeder en de honing toe. Mix alles met een klopper of met een staafmixer en laat even rusten. Verwarm een klontje kokosolie in een koekenpan en bak er kleine pannenkoeken in. Je vuur hoeft niet te hoog te staan, want deze pannenkoekjes blijven gemakkelijker plakken aan je pan dan gewone bloempannenkoeken. Snij de appelsien in partjes en de andere banaan in schijfjes. Leg de pannenkoekjes op een bord en schik er het fruit bij, alsook de amandelschilfers, bessen en het chiazaad.

Tip: gebruik een pan met antikleeflaag.
Tip: ook lekker met sojayoghurt en rood fruit!

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten