maandag 20 april 2015

Recept - Gegrilde gamba's & zuiderse groenten

De tijd van gezellige BBQ's in het zonnetje is weer aangebroken en daar zijn we allemaal blij om!
Ook al eet ik geen vlees, de geur en de sfeer van een barbecue vind ik heerlijk en ik kies in de plaats gewoon voor vis. Deze gamba's combineerde ik met allerlei gegrilde groenten die perfect passen bij dit zuiders gerecht.

Ingrediënten (voor 2 personen):
- gamba's (ongeveer 14 stuks)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 à 2 teentjes look
- oregano
- zacht paprikapoeder
- Himalayazout of grof zeezout
- olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de paprika's in twee, bedek een bakplaat met een bakpapiertje en leg er de paprika's op. Zet gedurende twintig minuten in de oven totdat de paprika's er zwart beginnen uitzien. Haal de schil er nadien af en snij de paprika's in fijne reepjes. Schil de courgette en snij deze in fijne schijfjes. Leg op de grillplaat zonder vetstof. Doe hetzelfde met de aubergine (je hoeft deze wel niet te schillen, goed wassen is voldoende). Leg tot slot de paprika's op de grill gedurende enkele minuten. Leg dan alle groenten op een schaal en kruid alles met zout en oregano. Bak intussentijd de gamba's in de pan met olijfolie. Kruid met zout en paprikapoeder en voeg een geperst teentje look toe (naar eigen smaak). Leg ze tot slot ook nog even op de grill en leg de gamba's bij de groenten. Werk af met een takje groen ter versiering.

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten