maandag 20 april 2015

Recept - Poffertjes met kokosmeel & fruitslaatje

Ik maak geregeld gezonde pannenkoekjes als ontbijt en deze keer probeerde ik ze uit met kokosmeel. De smaak is goed, maar op het perfecte beslag is het nog even zoeken. De pannenkoekjes lukken nog niet echt, de poffertjes lukken al wel (deze zijn kleiner en zijn gemakkelijk om te draaien). Binnenkort volgen er dus hoogstwaarschijnlijk nog recepten in combinatie met kokosmeel. I'll keep you posted!

Ingrediënten (voor een volledige poffertjespan):
- 3 grote eetlepels kokosmeel, gezeefd
- 3 eieren
- ongezoete soja amandelmelk
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 el speculaaskruiden (glutenvrij - Bioplanet)
- 1 el honing
- kokosolie
- 2 kiwi's
- 1 banaan
- kokosschilfers
- gojibessen

Bereiding:
Mix de bloem met de eieren, melk en honing en voeg het bakpoeder en de speculaaskruiden toe. Mix alles tot een mooi beslag (indien mogelijk met de KitchenAid). Verwarm de poffertjespan en doe een beetje kokosolie in elk onderdeel van de pan. Voeg het beslag toe en bak de poffertjes om en om. Snij het fruit in schijfjes en schik deze op de borden. Verdeel eveneens de poffertjes en werk af met gojibessen en kokosschilfers (en eventueel een beetje honing voor een zoete toets).

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten