woensdag 16 september 2015

Recept - Bessencake met amandelmeel

Dit is een heel gemakkelijk receptje voor een lekkere en gezonde cake. Ideaal om een plakje van bij je kop thee te serveren met dit druilerige septemberweer. Van guilt free genieten gesproken!

Ingrediënten (voor één cakevorm):
- 100g amandelmeel
- 50g boter of kokosolie
- 2 eieren
- 150 à 200g gemengd rood fruit (ik gebruikte rode vruchten uit de diepvries)
- 100g yoghurt
- 40g kokosbloesemsuiker of honing

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. Doe het amandelmeel in de blender, tesamen met de eieren, de suiker (of honing), de yoghurt en de gesmolten boter en doe nadien in een mengkom. Spatel er voorzichtig het rood fruit door. Giet het mengsel in een bakvorm en zet in de oven op 180°C gedurende een half uurtje. Je cake is klaar als je er met een vork in kan prikken die er zonder beslag terug uitkomt.

Tip: De dag nadien smaakt deze cake nog lekkerder!

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten