woensdag 9 september 2015

Recept - Lasagna met courgette, spinazie en ricotta

Ik maak verschillende variaties van lasaga op een glutenvrije én gezonde manier. Hiervoor gebruik ik courgette of aubergine, maar je kan ook kiezen voor schijfjes pompoen of zoete aardappel. Ook voor de vulling kies ik telkens iets anders, zo hebben we nooit het gevoel dat we eentonig eten. Deze keer: ricotta met spinazie en zongedroogde tomaatjes voor een zoete toets: jammie!

Ingrediënten (voor een grote lasagna):
- 2 grote courgettes
- 300g verse jonge spinazieblaadjes
- 100g Parijse champignons
- 100g half zongedroogde tomaatjes, gehalveerd
- 100 à 150g ricotta
- bolletje mozzarella
- kruiden: oregano, paprikapoeder
- olijfolie
- verse basilicum
- peper en grof zout

Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C. Schil de courgettes en snij er dunne plakjes (3mm max.) van met de mandoline. Grill kort om en om, kruid met peper en grof zout en zet opzij. Was de spinazie en stoof kort aan in de pan. Laat uitlekken in een vergiet en hou ook opzij. Snij de champignons in schijfjes en bak deze kort aan in een koekenpan. Zet opzij. Neem een grote ovenschaal en bedek met een eerste laag courgette. Meng de ricotta met de spinazie, de champignons en de tomaatjes. Dit vormt de tweede laag die de courgette bedekt. Kruid dit mengsel met paprikapoeder, peper en grof zout. Wissel om en om af met een laag courgette en een laag van het ricottamengsel tot bovenaan de ovenschaal. Werk af met verse basilicum, oregano en mozzarellaschijfjes. Zet een half uurtje in de oven op 180°C.

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten