woensdag 16 september 2015

Recept - Pizza met bodem van tonijn

Say what? Een pizzabodem met als ingrediënten alleen maar tonijn en ei? Ja, toch is het zo! Ik probeerde dit van de week uit en het was van de eerste keer meteen een schot in de roos. Deze pizza is niet alleen enorm snel klaar (twintig à dertig minuten ongeveer), maar zit bovendien vol proteïnen.

Ingrediënten (voor één grote pizza waar je met twee van kunt eten):
- 2 blikjes tonijn
- 2 eieren
- snufje boekweitmeel (of ander meel om te bestuiven zoals kikkererwtenmeel)
- beleg naar eigen smaak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het vocht van de blikjes tonijn wegvloeien en doe de vis in een mengkom tesamen met twee eitjes. Meng onder elkaar en haal de tonijn zo veel mogelijk los van elkaar. Kruid met peper, zout en een beetje oregano. Neem een bakplaat uit de oven en leg er een bakpapiertje op. Stort het mengsel op de plaat en zet gedurende twintig minuten in de oven. Haal uit de oven en beleg naar eigen smaak. Zet nog enkele minuten onder de grill.

Tip: Deze pizza belegde ik met pesto, champignons, spinazie, tomaat en Parmezaanse kaasschilfers.

x

Girl Gone Gluten Free


2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit :) Ik wil het wel eens proberen maken. De blikjes tonijn die je gebruikt, hoeveel gram wegen die juist?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zijn twee grote blikjes van telkens 200g. Uitgelekt gewicht zal wel een stuk minder zijn. Bedankt voor je interesse!

    BeantwoordenVerwijderen