dinsdag 15 september 2015

Recept - Rozijnenmuffins

Dit is by far de lekkerste muffin die ik tot op heden gemaakt heb! Nochtans heb ik niet zoveel anders gedaan dan normaal, behalve dan het mixen van het amandelmeel. Deze muffins kun je maken als tussendoortje of bij je ontbijt serveren (met fruit en sojayoghurt bij bijvoorbeeld).

Ingrediënten (voor 4 grote muffins):
- 100g wit amandelpoeder
- 2 handjes rozijnen
- 1 ei
- 1 banaan
- 50g goede boter of kokosboter
- 10g honing
- snufje kaneel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het meel met het ei en de banaan in de blender (of keukenrobot) en mix tot een glad geheel. Doe het beslag in een mengkom. Laat intussen de rozijnen wellen in een kommetje met lauw water. Voeg deze na tien minuten toe aan het beslag en kruid het geheel met een beetje kaneel. Laat de boter smelten en spatel onder het deeg. Voeg tot slot de honing toe en meng alles goed onder elkaar. Giet het beslag in een bakvorm voor muffins (met bakpapiertje in of zoals ik met siliconen bakvormpjes) en zet in de oven gedurende 20 minuten. De muffins zijn klaar wanneer je er een vork in kunt prikken die er zonder deeg terug uitkomt.

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten