woensdag 16 september 2015

Recept - Oats ontbijt met vijg en superfoods

Ik maak tegenwoordig havermoutpap klaar 's morgens. Nu ik wat minder tijd heb met een baby'tje, moet het soms snel gaan. Maar geen excuus om koffiekoeken te beginnen eten. Vandaar dit gemakkelijk en snel receptje voor een gezond en maagvullend ontbijt. Ook belangrijk want met een baby heb je soms echt je handen vol :).

Ingrediënten (voor twee bowls):
- 150g havermout (glutenvrij, vind je in Bioplanet, Carrefour, ...)
- scheut plantaardige melk (gebruik amandelmelk, rijstmelk of kokosmelk)
- 4el honing
- 1 vijg
- 1 banaan
- chiazaadjes
- handje walnoten

Bereiding:
Breng de havermout in een pan aan de kook met de melk. Zie dat je havermout net onder staat. Laat de pap indikken en haal van het vuur. Doe er de honing door en schep de pap in twee kommetjes. Werk af met vijg en banaan in schijfjes, gehakte walnoten, chiazaadjes en eventueel andere superfoods (voor mijn vriend deed ik er nog gojibessen, kokosschilfers en veenbessen bij).

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten