vrijdag 11 september 2015

Recept - Salade van geitenkaas & vijg

Voor de voeding die ik aan Massimo geef, is het belangrijk dat ik allerlei vitaminen binnenkrijg, maar vooral ook vezels. Deze zitten in peulvruchten, gedroogd fruit, verschillende fruitsoorten, enz. Vandaar dat ik vandaag koos voor een slaatje met verse vijgen. Deze zitten bovendien boordevol kalium, calcium en vitamine B6 en werken positief in op de spijsvertering. Reden te meer om voor deze fruitsoort te kiezen!

Ingrediënten (voor twee salades):
- 2 verse vijgen
- 200g zachte geitenkaas
- 1 avocado
- 4 handjes jonge spinazieblaadjes
- handje walnoten
- 1el honing
- 1el mosterd
- slaolie
- balsamicocrème

Bereiding:
Meng in een apart kommetje de olie met de honing en mosterd en zet even opzij. Was de spinazieblaadjes grondig en laat uitlekken in een vergiet. Neem twee kommetjes of borden en schik er de spinazie in. Snij de vijgen in partjes en dresseer op de spinazie. Snij een avocado in blokjes en verdeel over de borden. Hak de walnoten grof en voeg deze toe aan de salades. Voeg tot slot de geitenkaas in rondelles toe en werk af met de dressing van honing en de balsamicocrème.

Tip: Ik kocht de geitenkaas van het merk Président (Petits Chèvres Doux), erg gemakkelijk want er zijn al rondjes van gemaakt.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten