zaterdag 5 april 2014

Recept - Gegrilde langoustine met venkel & asperge

Langoustine is een prachtig product. Super lekker en vrij gemakkelijk klaar te maken. Ik probeerde een combinatie met venkel, asperge en jonge ajuin. De asperges zijn trouwens al perfect van smaak, dus die gaan nog geregeld op mijn bord belanden! Hieronder vind je het recept voor een voorgerecht. Indien je het als hoofdgerecht wil eten, reken dan overal wat meer in hoeveelheden.

Ingrediënten (voor twee personen):

- verse, reeds gekookte langoustines (ongeveer 10 stuks)
- zes grote asperges
- 1 venkelknol
- 1 bussel jonge ajuin
- 1/2 limoen
- peterselie
- takje bieslook
- bakboter
- olijfolie
- peper en zout
- een grillpan of grillrooster

Bereiding:

Kook de asperges beetgaar in goed gezouten water. Nadien in stukjes snijden en opbakken in wat boter. De venkel in lange reepjes snijden, blancheren gedurende één minuut en daarna eveneens aanstoven in de pan. Blus de venkel met het sap van de limoen. De asperges en venkel goed kruiden met peper en zout. De jonge ajuin in iets grovere stukken snijden en aanstoven in boter tot ze mooi gekleurd zijn.

De langoustines pellen, ontdarmen en kort grillen (ik gebruik een grillmachine, maar je kunt ze even goed in de pan bakken).

Neem een mooi bord, schik er eerst de venkel op en daarna de stukjes asperge en jonge ajuin. Leg de langoustines goed verdeeld over het bord. Gebruik de boter van de groentjes als saus en napeer deze over het geheel. Afwerken met wat peterselie en takjes bieslook.

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten