zaterdag 5 april 2014

Recept - Filet pur met rucola, geroosterde pijnboompitten en balsamicodressing

Een snel, maar lekker voorgerecht? Deze eigen versie van de 'Tagliata di Manzo' is in 'no time' klaar!

Ingrediënten (voor 2 personen):

- 2 filet purs (of andere steaks)
- een bakje verse rucola
- 100 gr pijnboompitten
- jonge ajuin (bussel) in grove stukken
- balsamicodressing (kun je kant-en-klaar kopen in de winkel)
- olijfolie
- peper & grof zout

Bereiding:

Voor het slaatje:
Neem twee rechthoekige borden en leg over de breedte van het bord een bedje sla (rucola). Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. (Ik leg eerst de nootjes in de pan, laat ze bruinen en voeg dan voor extra smaak wat olijfolie toe. Dus niet in het begin al olijfolie in je pan doen.) Schik de pitten over het slaatje. Stoof de ajuin aan in dezelfde pan als die van de pijnboompitten en haal ze eruit wanneer de ajuin begint te kleuren. Ook de ajuin over het slaatje dresseren.

Voor de steaks:
Laat op voorhand de steak op kamertemperatuur komen, leg deze op keukenpapier en kruid met peper en zout. Ik bak iedere steak ongeveer twee minuten aan elke kant, zonder er intussen aan te komen. Nadien uit de pan halen en in zilverpapier wikkelen. Nog enkele minuten laten rusten en je kunt de steak in dunne reepjes snijden. De steak moet nog mooi rosé zijn voor de beste smaak.

Het geheel afwerken met balsamicodressing, olijfolie, peper en grof zout.

x

Girl Gone Gluten Free

Geen opmerkingen:

Een reactie posten