maandag 21 april 2014

Recept - Pasta Puttanesca

Zo nu en dan hebben we zin om nog 'ns een pasta te eten. Vandaar dat we de glutenvrije versie klaarmaakten vanmiddag. Niet alle glutenvrije pasta smaakt even lekker, maar die van de Delhaize is heel goed van smaak. Op het menu: Pasta Puttanesca, een zuiders gerecht met tonijn, kappertjes & parmezaanse kaas.

Ingrediënten (voor twee personen):

- 250 gr spaghetti
- tomatensaus
- 1 fijngesnipperd sjalotje
- 1 rode paprika, in fijne stukjes
- 1 blik tonijn
- 2 el kappertjes
- verse basilicum (een hand vol)
- verse oregano (een hand vol)
- parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar in gezouten water en voeg een beetje olijfolie toe.
Glutenvrije pasta plakt iets gemakkelijker aan elkaar dan gewone, vandaar dat ik olie toevoeg.
Maak de saus. Stoof een ajuintje aan in olijfolie en voeg de paprika toe. Wanneer de groentjes glazig worden, overgieten met de tomatensaus. Ik gebruikte deze keer een pot (soms moet het snel gaan). In deze saus zat tomaat en aubergine, maar geen toegevoegde suikers of gemodificeerd maïszetmeel. Kruiden met peper en zout.
Laat even pruttelen en voeg op het einde pas de kappertjes, de tonijn en de kruiden toe.
Doe de pasta in een bord samen met de saus en werk af met de geraspte kaas.

x

Girl Gone Gluten Free





Geen opmerkingen:

Een reactie posten