donderdag 17 april 2014

Recept - Kabeljauwfilet met venkel & huisgemaakte kruidenolie

Zelfgemaakte pesto of kruidenolie smaakt zoveel beter dan die uit een potje. Alleszins, dat is hoe ik erover denk. Vanavond op het menu: kabeljauw met venkel en kruidenolie. Het verschil tussen kruidenolie en pesto is dat je geen nootjes en parmezaanse kaas toevoegt bij je kruidenmengsel.

Wat heb je hiervoor dan wel nodig?

Ingrediënten (voor twee personen):

- ongeveer 4 kabeljauwfilets
- 1 venkelknol
- 1/2 limoen
- 1/2 bakje dille
- 1/2 bakje munt
- 1/2 bakje platte peterselie
- 1/4 teentje look
- olijfolie
- peper en zout

Bereiding:

Voor de kruidenolie:
Doe alle blaadjes (geen steeltjes) van de dille, munt en peterselie in een blender samen met de knoflook en mix. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe tot je een mooie gladde kruidenolie bekomt. Bijkruiden met peper en zout.

Voor de venkel:
Snij de venkel in fijne reepjes en hou het groen ervan opzij. Stoof de venkel aan in olijfolie. Knijp het sap van de limoen uit over de venkel. Goed afkruiden met peper en zout. De venkel is klaar wanneer ze mooi glazig geworden is.

Voor de vis:
Bak de filets om en om tot ze bijna uit elkaar vallen. Kruiden met peper en zout.

Dresseertip: Leg de stukjes venkel op een bord en leg de kabeljauwfilet er in het midden op. Afwerken met de kruidenolie, takjes dille en het groen van de venkelknol.

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten