maandag 7 april 2014

Recept - Melanzane alla parmigiana

Aubergine is erg lekker en je kunt er allerlei bereidingen mee maken. Vanmiddag stond 'Melanzane alla parmigiana' op het menu. Het recept vind je hieronder:

Ingrediënten (voor twee personen):

- 1 grote aubergine
- tomatensaus (uit een pot of vers gemaakt)
- 1 sjalot
- 1/2 teentje look
- tomaten (vers of uit blik)
- passata
- zakje parmezaanse kaas 
- verse basilicum
- oregano
- peper & grof zout
- olijfolie

Bereiding:

Maak eerst je saus. Ik gebruikte saus die ik nog over had van de dag ervoor, maar als je ze op het moment zelf klaarmaakt, doe je het volgende: een sjalotje aanstoven in olijfolie en een half teentje look toevoegen (geperst), nadien tomaten en tomatenstukjes op blik toevoegen en wat passata om de saus wat dikker te maken. Kruiden naar eigen smaak (bvb. basilicum, oregano). 
Verwarm de oven voor op 180° C. Snij in tussentijd schijfjes aubergine en bak ze in flink wat olijfolie tot deze beginnen te kleuren. Kruid met peper, grof zout en oregano. 
Neem een ovenschaal en leg er de stukken aubergine in. Afwerken met de parmezaanse kaas en in de oven plaatsen gedurende tien minuten. 
Dresseren doe je als volgt: neem een bord en leg een dresseerring in het midden ervan. Leg in de ring een schijfje aubergine, nadien een beetje saus (verdelen over de oppervlakte van de aubergine) en herhaal enkele keren tot je een torentje bekomt. Afwerken met een takje basilicum.

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten