maandag 21 april 2014

Recept - Thaise mosselen

Binnenkort is het ook weer de beurt aan de mosselen om volop van te genieten. Ik maakte ze deze keer klaar op z'n Thais, eens iets anders dan de klassieke versie 'Moules Frites'.

Ingrediënten (voor twee personen):

- 1 kg mosselen
- 2 dl kokosmelk
- 1 dl bouillon
- 1 zakje mosselgroenten (ui, selder)
- 1 duim gember (geraspt)
- 1 el sojasaus (glutenvrij)
- 1/2 rode chilipeper
- 1 bussel koriander
- 1/2 bussel platte peterselie
- olijfolie
- peper en zout

Bereiding:

Neem een grote kookpot en stoof er de mosselgroenten in aan met een beetje olijfolie. Voeg de gekuiste mosselen toe en zet het deksel op de pot. Laat tien minuten koken en voeg dan de bouillon, de kokosmelk, de gember, de chilipeper en de sojasaus toe. Laat verder pruttelen tot de mosselen open komen te staan. Voeg tot slot de koriander en peterselie toe en kruid bij met flink wat peper en zout.

Serveertip: lekker met rijst!

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten