zondag 14 juni 2015

Recept - Charentais meloen met Prosciutto di Parma

Een klassieker die het nog steeds doet: meloen met ham. Ik maakte voor mijn schoonvader en vriend dit simpel gerechtje. Ideaal ook als snelle lunch of om mee te nemen tijdens een picknick.

Ingrediënten (voor twee personen):
- 1 Charentais meloen
- 150g Prosciutto di Parma (de duurdere versies smaken uiteraard het best!)
- een zakje rucola
- mozzarellabolletjes
- half zongedroogde tomaatjes
- olijfolie
- peper en zeezout

Bereiding:
Was de rucola. Snij de meloen in vieren en verwijder de pitjes. Snij nogmaals in vieren zodat je acht gelijke stukken bekomt. Neem twee borden en leg er eerst de meloen op. Werk af met sneetjes Parmaham, mozzarella, rucola, tomaatjes, olijfolie, peper en zout.

Serveertip: ook lekker met Parmezaanse kaasschilfers, balsamicocrème en geroosterde pijnboompitjes.

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten