zondag 14 juni 2015

Recept - Chocolade kokoscake

Jammie! Deze cake is heerlijk als ontbijt en smaakt extra lekker af met verse aardbeitjes erbij. Zeker eens proberen dus.

Ingrediënten (voor één cake):
- 50g glutenvrije havermout
- 100g biologisch kokosmeel
- 2 bananen
- 2 eieren
- 2 grote scheuten soja kokosmelk (ik gebruik coconut dream)
- 2 el kokosolie
- 50 à 60g pure chocolade (+ 70% cacao), in stukjes gehakt

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de havermout tot bloem en doe dit in een mengkom. Voeg het kokosmeel toe en meng onder elkaar. Mix de bananen met de eieren en voeg toe aan het beslag. Meng alles goed en voeg beetje bij beetje een scheut kokosmelk toe (je moet de structuur bekomen van een cakebeslag). Smelt de kokosolie en voeg dit ook toe aan het geheel. Mix goed. Neem een cakevorm en leg er een bakpapier in. Doe het beslag in de vorm, werk bovenaan af met stukjes chcocolade en zet in de oven gedurende 50 minuten (ik dekte de cake af met het bakpapiertje zodat de chocolade niet aanbrandt!).

Tip: lekker met honing en vers fruit.
Tip: deze cake smaakt nog lekkerder de dag nadien!

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten