woensdag 3 juni 2015

Recept - Crackers met tonijnsalade & kappertjes

Je vindt op het internet tal van recepten voor glutenvrij brood of glutenvrije crackers. Zelf experimenteer ik hier ook geregeld mee. De ene keer maak ik crackers met pompoenpitten, de andere keer maak ik ze met hoofdzakelijk sesamzaadjes, enz. Het recept van de crackers van vandaag vind je hieronder:

Ingrediënten (voor een volledige bakplaat aan crackers):
Voor de crackers:
- 150g havermout
- 200g gemengde zaadjes (hennep, sesam, zonnebloempitten, lijnzaad)
- 1 ei
- peper en grof zout
- scheutje olijfolie
- scheut lauw water

Voor de tonijnsalade:
- 200g tonijnmoot in olijfolie
- 1el mayonaise (of veganaise, vind je in de Bioplanet, superlekker!)
- 1/2 ajuin
- kappertjes
- peper en zeezout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C. Mix de havermout tot bloem en meng met de zaadjes. Voeg een scheut water en olijfolie toe, alsook het eitje. Meng alles onder elkaar en kruid met peper en zeezout. Als het mengsel te dik is, voeg dan nog een beetje water toe. Stort het beslag uit op een bakplaat die je met een bakpapiertje bekleedt. Duw het mengsel plat met een vork of rol het plat met een deegrol (gebruik een tweede bakpapier voor ertussen zodat het deeg niet aan de rol blijft hangen). Zet in de oven gedurende twintig minuten. Maak de tonijnsalade: doe de tonijn met de mayonaise in een kommetje en kruid met peper en een beetje zout. Snipper een ajuintje fijn en voeg toe aan de tonijnsla. Meng alles goed onder elkaar en werk af met kappertjes.

Tip: De crackers smaken ook lekker met oregano en paprikapoeder in het beslag.
Serveer met frisse komkommer en salade voor een echte gezonde lunch.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten