woensdag 3 juni 2015

Recept - Salade van gegrilde halloumi met perzik en granaatappelpitjes

Ik heb al een tijdje geen recepten meer gepost, maar daar komt nu hopelijk verandering in. Zwanger zijn is soms toch vermoeiend en dan heb je het graag gemakkelijk in de keuken. Deze salade neemt absoluut niet veel tijd in beslag en is op de koop toe erg lekker. Halloumi is een Cypriotische kaas en je kan er eindeloos mee variëren. In combinatie met fruit is het een echte topper, dus ideaal ook om als ontbijt te eten of tijdens een brunch op tafel te zetten.

Ingrediënten (voor twee porties):
- gemengde salade (ik gebruikte eikenbladsla, rucola en baby spinazie)
- een pakje halloumi
- 2 perziken
- 100g granaatappelpitjes
- handje radijsjes
- sla-olie
- witte wijnazijn
- peper
- munt

Bereiding:
Verwarm een grillpan op een hoog vuur en bak er sneetjes halloumi in zonder vetstof. Was de sla en laat uitlekken. Meng wat olie en azijn onder de sla en kruid met peper. Was de radijsjes en snij deze in schijfjes. Schil de perziken en snij in partjes. Neem een bord en leg er wat sla op. Werk af met de gegrilde kaas, granaatappelpitjes, perzik, radijsjes en enkele blaadjes verse munt.

Tip: Deze salade is heerlijk met geroosterde pijnboompitjes en balsamicocrème (deze had ik niet in huis, maar hadden er wel erg goed bij gegaan!).

x

Girl Gone Gluten Free





Geen opmerkingen:

Een reactie posten