maandag 8 juni 2015

Recept - Quinoasalade met knapperige groentjes, feta & munt

Deze frisse salade past perfect bij iedere BBQ, maar smaakt ook heerlijk als lunch of in combinatie met falafelballetjes wanneer je vegetarische gerechten verkiest. Ik maakte dezelfde versie als degene die ik vroeger maakte met couscous, maar sinds ik glutenvrij eet, maak ik de salade met quinoa. Er bestaat soms wat verwarring over quinoa, of het nu vrij van tarwe is of niet. Zolang je de verpakking steeds nakijkt, is er normaal geeen probleem, maar check het toch even als je echt geen gluten mag eten. Meer informatie en eigenschappen van quinoa vind je op deze site: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/quinoa.aspx

Ingrediënten (voor een grote schaal):
- 200g quinoa
- 1 tomaat
- 1/2 komkommer
- 1/2 pakje fetakaas
- handje groene olijven
- handje rozijnen
- handje verse munt
- enkele blaadjes verse koriander
- olijfolie
- balsamicoazijn
- sap van 1/2 limoen
- peper en zeezout

Bereiding:
Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking en vergeet deze zeker niet te spoelen alvorens te koken. Giet de quinoa af en laat afkoelen in de koelkast. Snij intussen de groentjes voor de salade: schil de komkommer en snij in kleine blokjes, doe hetzelfde met de tomaat. Snij eveneens de feta en olijven in fijne stukjes en snipper de kruiden fijn. Haal de quinoa uit de koelkast en voeg alle garnituren toe, alsook de rozijnen. Kruid met peper, zeezout, olijfolie, een scheutje balsamicoazijn en het sap van een halve limoen. Meng alles goed onder elkaar en serveer goed gekoeld.

Tip: Ook lekker met stukjes rode paprika en jonge ajuin.

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten